Seksspeeltjes

Als ik op vrijdagmiddag bij m’n ouders binnenstap zit Aaron achter de computer. Een vlog van Enzo Knol. In m’n ooghoek zie ik een of andere top-3 in beeld verschijnen, van spullen die Enzo krijgt, of koopt of onderzoekt of wat-ie er dan ook maar mee doet om een paar miljoen volgers naar het scherm te laten staren. In elk geval, op nummer 2 staat: ‘seksspeeltjes’.

Nu ben ik er niet zo een die meteen de stekker uit de computer trekt, maar hij ís tenslotte nog eventjes zes jaar, dus ik vraag wat Enzo eigenlijk aan het doen is.

“In een winkel.”

“Ah. Ik vraag me af of seksspeeltjes echt horen bij een filmpje voor jonge kinderen. Of misschien is dit filmpje niet per se bedoeld voor jouw leeftijd?”

“Zou kunnen maar ik denk het niet. Hij doet gewoon een top-3.”

“Nou top, zet ‘m zo ff op pauze of uit voor nu, dan gaan we zo naar huis.”

Dat werkte niet voldoende, bleek thuis.

“Ik wil na het eten wél die ene vlog nog afkijken. Want ik kijk ze allemaal helemaal vanaf het begin tot het einde en dan pas de volgende. Ik ga er niet eentje missen of voor de helft kijken.”

“Dat kan ik me voorstellen ja. Misschien is het dan een idee dat je vader even meekijkt deze keer? Kunnen we even zien wat dat is met die seksspeeltjes en wat -ie- doet in die vlog.”

Toen schoot June ineens rechtop.

“Wat maakt het nou weer uit dat Enzo een filmpje heeft met seksspeeltjes? Daar is toch niets raars aan? Ik bedoel, jullie hebben die toch ook gewoon in je slaapkamer?!”

Omdat we ons oprecht afvragen waaraan -of aan welke lade- June refereert én omdat we niet te beroerd zijn ergens een naam aan te geven als dat nodig of gevraagd is, zit er maar één ding op: vragen wat ze bedoelt.

“Nou, dat witte beeld met die man en die vrouw. Dat is toch óók een seksbeeldje? En dat staat daar toch ook gewoon?”

Yes, nu weet Aaron ook wat ze bedoelt.

“Ja! Die met die blote borsten!”

Aaron denkt inmiddels dat we -net als hij- lachen om het woord ‘borsten’. June vraagt zich nog altijd af wat er te lachen valt gezien haar overduidelijk behaalde punt omtrent seksbeeldjes.

“SeksSPeeltjes, geen seksBeeldjes.”

Samengevat: de vlog is niet meer voorbij gekomen, niemand heeft gevraagd wat seksspeeltjes dan eigenlijk zijn en Aaron heeft bij het naar bed gaan nog even expliciet “die twee deuken die uitsteken” bij het vrouwelijk deel van het stenen beeld aangewezen en dat zonder te lachen want gewoon borsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *